Wat is kangen water?


Kangen water is water in zijn puurste vorm! Kraan water in Nederland is van goede kwaliteit maar wil je het nog meer verbeteren dan kan je de machine ertussen plaatsen waardoor gewoon kraanwater verder schoongemaakt en geïoniseerd wordt. Dit bijzondere water heet Kangen Water.

‘Kangen’ is Japans voor ‘terug naar de bron’. Het Japanse bedrijf Enagic brengt waterionisators op de markt die gewoon kraanwater omzetten in Kangen water. Dit systeem wordt inmiddels in ruim 250 ziekenhuizen in Japan gebruikt om de patiënten van gezond en goed opneembaar water te voorzien.

Wat Kangen water zo bijzonder maakt is vanwege drie eigenschappen: het is alkalisch, antioxiderend en micro-geclusterd.



Alkalisch/ Basisch

Kangen water is basisch (pH 8,5-9,5) en geïoniseerd. In het apparaat wordt kraanwater door een elektrolysekamer geleid. Hierbij ontstaan twee verschillende waterstromen die van elkaar gescheiden worden. Bij de ene waterstroom worden de waterstof-ionen (H+) aangetrokken (zuur water) en bij de andere stroom worden de hydroxyl-ionen (OH-) aangetrokken (basisch water). De zure waterstroom wordt afgevoerd en de basische waterstroom is het uiteindelijke Kangen Water. 

De zuurgraad wordt uitgedrukt in pH. De schaal loopt van 1 tot en met 14, waarbij 7 neutraal is. Boven de pH 7 is een vloeistof alkalisch, eronder is het zuur.

Chronische verzuring van het bloed en weefselvocht heet acidose, welke kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, overgewicht, cholesterolverhoging, gastritis, artritis, jicht, nierstenen, vermoeidheid en stemmingsstoornissen.



Antioxidant

Vrije radicalen zijn moleculen die een elektron tekort komen en niet schromen deze uit andere moleculen te slopen waardoor deze beschadigd raken. Denk bij dit soort schade aan snelle veroudering en langzaam herstel na sporten, stress of na een operatie (bijvoorbeeld). Maar ook schade door een ongezonde leefstijl of leefomgeving creëert vrije radicalen. Antioxidanten zijn dan nodig om deze schade tegen te gaan.

Oxidatie is het proces van roesten. Als voorbeeld zou je een appel door midden kunnen snijden en zien dat die snel “oud” (bruin) wordt.


Oxidatie > Ziekte > Veroudering

Anti-oxidant > Ontsteking remmend > Tegen veroudering



Micro-Geclusterd


Door het ionisatieproces worden 5 – 6 watermoleculen aan elkaar geclusterd. Kraanwater bevat grotere clusters ongeveer 15-26 watermoleculen. Hoe kleiner de clustering, des te beter het door het lichaam opgenomen kan worden. Hierdoor kan Kangen water het lichaam veel beter hydrateren. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer je ineens veel water drinkt. Dit geeft dan een erg vol en klotsend gevoel. Met Kangen water heb je dit gevoel veel minder omdat het beter en sneller wordt opgenomen. Het smaakt dus ook veel zachter en lekkerder.